GDPR

  • protectia-datelor-cu-caracter-personal-noutati-septembrie-2022
    GDPR

    Noutăți GDPR – septembrie 2022

    Chiar dacă Regulamentul GDPR a intrat în vigoare în 2018, un număr mare de agenți economici nu au implementate măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru protecția datelor cu caracter personal. În luna septembrie 2022, în România, au fost acordate 6 amenzi și avertismente pentru nerespectarea Regulamentului General privind Protecția Datelor cu caracter personal (RGPD). Amenzi GDPR România- septembrie 2022 Amendă de 8.000 Euro acordată Realmedia Network SA (imobiliare.ro) Operatorul de date Realmedia Network SA, proprietarul cunoscutului site imobiliare.ro a primit cea mai mare amendă din luna septembrie, mai exact 8.000 de Euro. Aceasta a fost acordată deoarece s-a constatat încălcarea securității prelucrării datelor la nivelul unui serviciu folosit pentru operarea platformei imobiliare.ro.…

  • cele-mai-mari-amenzi-gdpr
    GDPR

    Amendă de 10.000 EUR pentru nerespectarea normelor GDPR. Care sunt cele mai mari amenzi acordate vreodată?

    În luna august 2022 Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a amendat 6 companii pentru nerespectarea normelor GDPR. Cea mai mare amendă acordată a fost în valoare de 10.000 de euro. Află motivele sancțiunilor și care au fost cele mai mari amenzi GDPR acordate vreodată în UE și România! Amenzi GDPR România – august 2022 Sancțiune în valoare de 2000 de euro aplicată operatorului Sephora Cosmetics România SA Compania Sephora Cosmetics a fost amendată pentru nerespectarea dreptului de opoziție, care permite persoanele vizate de a se opune prelucrării datelor cu caracter personal dacă acestea sunt prelucrate pentru marketing direct. Operatorul nu a respectat acest drept, continuând să…

  • noutati-gdpr-iulie-2022
    GDPR

    Noutăți GDPR – iulie 2022

    Dacă deții sau lucrezi pentru o companie care face afaceri cu persoane sau companii din Uniunea Europeană (UE), este important să pui în aplicare regulile și politicile GDPR. Pentru acest lucru, trebuie să știi Regulamentul general al UE privind protecția datelor cu caracter personal și să fii la curent cu tot ce se întâmplă pe piață pe acest subiect. Ca în fiecare lună, îți oferim informații proaspete despre GDPR, iată care sunt noutățile lunii iulie 2022: Amenzi GDPR România – iulie 2022 1.Sancțiune în cuantum de 3000 de euro aplicată Persoanei Împuternicite SC Delivery Solutions SA (SAMEDAY) Compania, în calitatea sa de persoană împuternicită a două societăți pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, nu a…

  • Noutăți GDPR iunie 2022
    GDPR

    Noutăți GDPR- iunie 2022

    Pentru că știm cât de important este să fii la curent cu tot ce se întâmplă în domeniul tău de activitate, în acest articol ți-am pregătit informații prețioase privind protecția datelor cu caracter personal. Iată care sunt cele mai recente noutăți GDPR din luna iunie 2022: Sancțiuni pentru nerespectarea Regulamentului GDPR 1. Sancțiune în cuantum de 2000 de euro aplicată operatorului de date Kaufland România SCS Această amendă a fost aplicată pentru divulgarea și accesul neautorizat la datele cu caracter personal ale unor clienți. Concret, un angajat al operatorului a preluat plângerea unei cliente și a permis vizualizarea documentului de către agentul de pază. Mai departe, agentul de pază a utilizat necorespunzător…