• amenzi-gdpr-ianuarie-2023
    GDPR

    Amenzi GDPR acordate în luna ianuarie 2023 în România și Europa

    În luna ianuarie Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat 4 persoane juridice pentru nerespectarea normelor GDPR. Cea mai mare sancțiune acordată a fost în valoare de 3.000 de euro. Află motivele amenzilor GDPR, dar și care a fost cea mai mare sancțiune acordată în UE! Amenzi GDPR – ianuarie 2023 În luna Ianuarie 2023, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Regulamentului GDPR. Iată cui au fost acordate amenzile și în ce cuantum au fost acestea: Lista completă de amenzi din România poate fi consultată pe site-ul GDPR. Amenzi GDPR acordate în Europa…

  • noutati-gdpr-6-ian-2023
    GDPR

    Noutăți recente GDPR – amenzi, statistici 2022 și informații utile privind confidențialitatea datelor în 2023

    Confidențialitatea datelor este un subiect din ce în ce mai important. În 2022 am asistat la multe încălcări ale datelor cauzate de procese inadecvate de securitate și amenzi semnificative datorate colectării și utilizării neconforme a datelor cu caracter personal. Acestea pot duce nu doar la pierderi financiare, ci și la daune reputaționale pentru companiile implicate. Iată care au fost sancțiunile GDPR acordate în luna decembrie de ANSPDCP, dar și alte statistici și informații utile de luat în considerare în 2023! Sancțiuni GDPR acordate în luna decembrie 2022 În ultima lună din 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a aplicat 5 amenzi pentru nerespectarea Regulamentului GDPR: Găsești lista completă a amenzilor aici. Top 5…

  • noutati-gdpr-noiembrie-2022
    GDPR

    Noutăți GDPR – noiembrie 2022: amenzi de peste 20.000 de euro

    Societățile sau entitățile care prelucrează date cu caracter personal sunt obligate să respecte legislația în vigoare cu privire la protecția datelor. Regulamentul UE 2016/679 este cel care stabilește, la nivelul UE, normele referitoare la protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și normele referitoare la libera circulație a acestor date. Deși Regulamentul a intrat în vigoare în 2018, există în continuare, foarte mulți operatori de date care nu-și cunosc atribuțiile GDPR și, prin urmare, nu au implementate măsuri adecvate pentru asigurarea unui nivel de securitate corespunzător riscului prezentat de prelucrarea datelor cu caracter personal. Descoperă în acest articol amenzile aplicate de Autoritatea de Supraveghere…

  • noutati-gdpr-octombrie-2022
    GDPR

    Noutăți GDPR – octombrie 2022

    În luna octombrie 2022, pe lângă anchetele specifice întreprinse la nivelul societăților comerciale, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a demarat investigații specifice și la nivelul unor persoane fizice care, în calitate de operatori de date, au încălcat dispozițiile Regulamentului General privind Protecția Datelor (RGPD). Iată care sunt amenzile aplicate de ANSPDCP în luna octombrie pentru nerespectarea RGPD: O amendă cumulată de 150 Euro aplicată unui operator de date persoană fizică– care, în calitate de deținător al site-ului centralpoint.ro – a dezvăluit, în mod neautorizat și fără consimțământul aferent (prin publicarea pe site) o serie de date cu caracter personal (ex.: CNP, numărul de telefon, seria și numărul actului de identitate, adresa de…

  • protectia-datelor-cu-caracter-personal-noutati-septembrie-2022
    GDPR

    Noutăți GDPR – septembrie 2022

    Chiar dacă Regulamentul GDPR a intrat în vigoare în 2018, un număr mare de agenți economici nu au implementate măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru protecția datelor cu caracter personal. În luna septembrie 2022, în România, au fost acordate 6 amenzi și avertismente pentru nerespectarea Regulamentului General privind Protecția Datelor cu caracter personal (RGPD). Amenzi GDPR România- septembrie 2022 Amendă de 8.000 Euro acordată Realmedia Network SA (imobiliare.ro) Operatorul de date Realmedia Network SA, proprietarul cunoscutului site imobiliare.ro a primit cea mai mare amendă din luna septembrie, mai exact 8.000 de Euro. Aceasta a fost acordată deoarece s-a constatat încălcarea securității prelucrării datelor la nivelul unui serviciu folosit pentru operarea platformei imobiliare.ro.…

  • cele-mai-mari-amenzi-gdpr
    GDPR

    Amendă de 10.000 EUR pentru nerespectarea normelor GDPR. Care sunt cele mai mari amenzi acordate vreodată?

    În luna august 2022 Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a amendat 6 companii pentru nerespectarea normelor GDPR. Cea mai mare amendă acordată a fost în valoare de 10.000 de euro. Află motivele sancțiunilor și care au fost cele mai mari amenzi GDPR acordate vreodată în UE și România! Amenzi GDPR România – august 2022 Sancțiune în valoare de 2000 de euro aplicată operatorului Sephora Cosmetics România SA Compania Sephora Cosmetics a fost amendată pentru nerespectarea dreptului de opoziție, care permite persoanele vizate de a se opune prelucrării datelor cu caracter personal dacă acestea sunt prelucrate pentru marketing direct. Operatorul nu a respectat acest drept, continuând să…